13.06.2022

34. Dönem Mezuniyet Programı Coşkulu Geçti

İstanbul Haseki Dinî Yüksek İhtisas Merkezinde eğitimini tamamlayan 34. Dönem İhtisas bölümü Kursiyerleri için mezuniyet töreni yapıldı. 1 Kırgız, 6 UİP olmak üzere toplam 41 kursiyer mezun olmaya hak kazandı.

İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törene, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Başkanlık Müftüsü Mehmet Genç, Bursa Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Muhammed Çoşkun, Emekli Eğitim Görevlisi Ali Rıza Temel, İstanbul İl Müftü yardımcıları Mustafa Yavuz, Dr. Selahattin Yılmaz ve İsa Aktaş, Kocaeli Müftü Yardımcısı Bahri Şamat, Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Enver Osman Kaan, eğitim merkezi görevlileri, Haseki Vakfı Mütevelli Başkanı İbrahim Dumankaya ve Haseki Vakfı üyeleri Mehmet Bayram ve İbrahim Ciminni, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Haseki Dinî Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Doç.Dr. Adil Bor konuşmalarında “ İhtisas Merkezimiz, İslam ümmetinin çoğunluğunun benimsediği İslam’ı anlama ve yorumlama biçimini benimsemekle birlikte, farklı yorum sahiplerini de dışlamamakta, bütün renk ve desenleriyle toplumsal birliği ve bütünlüğü amaçlamaktadır. Bu itibarla mezun olmaya hak kazanmış kıymetli hocalarımız örnek ve model din gönüllüsü şahsiyetler olarak ülkemize kalıcı hizmetler yapacaklarına güvenim tamdır. Bundan sonraki ilmi faaliyetlerinde başarılar diliyorum. Ayrıca bizlere sevinç yaşatan İhtisas merkezleri arasında yapılan genel bitirme sınavında birinci olan Metin Aslan kursiyerimizi de başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu gün Haseki’de gerçekleştirdiğimiz mezuniyet programı benim Haseki’deki son mezuniyet programımdır. Ben de adeta bu arkadaşlarla birlikte mezun olmaktayım. Haseki’de yirmi iki yılım geçti. Bu yirmi iki yılın son sekiz yılını müdür olarak çalıştım. İhtisas merkezine gelen ilim taliplerine katkı sunmaya çalıştım. İmkân dâhilinde idareciliğim esnasında hakkaniyeti, adaleti, liyakati ve insan onurunun korunmasını temel ilkeler olarak benimsedim. Çünkü şuna inanıyorum ki bu ilkeler olmadan bilinçli bir idrak, özgüvenli bireyler ve üretken zihinlerin oluşması zor olacaktır. Bu vesile ile müdürlüğüm esnasında her zaman bizleri destekleyen ve Haseki’nin Pendik’e taşınmasına öncülük eden, ilme ve alimlere ihtimam gösteren Milletvekilimiz Erol Kaya beyefendiye, her zaman desteğini hissettiğimiz Pendik Kaymakamımız Dr. Hülya Kaya hanımefendiye, hiçbir talebimizi geri çevirmeyen belediye başkanımız Ahmet Cin beyefendiye, Haseki ile adeta bütünleşen Haseki vakfı Başkanı İbrahim Dumankaya ve ekibine, Haseki’nin Pendik’te yerleşmesinde büyük emekleri olan Dr. Süleyman Aktaş hocaefendiye, Haseki’nin bir bireyi haline gelen İbrahim Ciminni beyefendiye ve Pendik eşrafına teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından dönem birincisi Eyüp Ceyhan kursiyerler adına konuşarak tüm katılımcılara ve hocalara teşekkürlerini iletti.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, “Bugün Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinin 34. dönem mezunlarını uğurluyoruz Cenab-ı Hakk hayırlı eylesin, yollarını açık eylesin. İlim dünyasına yeni neferler kazandırmış olmanın mutluluğunu taşıyoruz. Kendilerini, hocalarını ve idarecilerini tebrik ediyorum.” dedi.

Milletvekili Erol Kaya da İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinin Diyanet İşleri Başkanlığı içerisinde önemli bir yer arz ettiğini ve İstanbul için önemli bir manevi bir değer olduğunu vurgulayarak yaptığı hizmetlerden dolayı Tahran Din Hizmetleri Müşavirliğine atanan Doç.Dr. Adil Bor’a teşekkür ederek mezun olan kursiyerleri tebrik etti.

Emekli Eğitim Görevlisi Ali Rıza Temel hoca ise mezun olan kursiyerlere "Son dersi yaptı; kursiyerlere bundan sonraki hayatlarına dair önemli mesajlar verdi.

Programın son kısmında ise eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere belge ve hediye takdim edildi.