29.09.2017

Dr.Ensar ASLAN

Ensar ASLAN 1982 Erzurum/Oltu’da doğdu. Küçük yaşta İstanbul’a geldi. İlkokulu bitirdikten sonra Üsküdar/Çengelköy’de hafızlık yapıp, medrese usulü eğitim aldı. Bu arada ortaokul ve liseyi açıktan okudu. 2005 yılında, Eminönü Kadırga semtinde bulunan Aynu’l-Hayat Hatun Camii’nde imam hatipliğe başladı.

2007 yılında Ankara İlahiyat Fakültesi'nden (ilitam) mezunu oldu. 2011 yılında Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ne başladı. Haseki’deki eğitimini sürdürürken aynı zamanda Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Arap Dili ve Belâğatı bölümünde “Tokat’lı Arakiyecizâde ve Şerhu’l-İ‘râb an Kavâidi’l-İ‘rab adlı eseri" tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2014 yılında Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nden mezun olarak Üsküdar İlçe Müftülüğü'nde Cezaevi Vaizi olarak görev yaptı. 2015 yılında   İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi’ne Eğitim Görevlisi olarak atandı.

2020 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Hukuku alanında "Osmanlı Alimlerinden  Alâeddin Esved'in el-İnâye fî Şerhi'l-Vikâye adlı eseri çerçevesinde fıkıh ilmindeki yeri" konulu doktora eğitimini tamamladı. 500 Soruda Nahiv adlı bir tercümesi ve bazı tahkik çalışmaları bulunmaktadır. Zaman zaman Semerkand TV' de Dini Programlar yapmaktadır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.