15.06.2019

Hafız İsmail Biçer

İsmail Biçer 1947 yılında Bolu’nun Göynük ilçesinin Çay Köyünde doğmuş. 10 yaşındayken hıfzını tamamlayarak Hafız olmuştur. İsmail Biçer 1969 yılında İstanbul İmam-Hatip okulundan, 1976 yılında da İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra İlk görevine 1966 yılında Fatih Müftülüğü’ne bağlı Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii’nde müezzin olarak başlamıştır.
Askerlik dönüşü, Reîsü’l-kurrâ Abdurrahman Gürses Hocaefendi’nin emekliye ayrılmasıyla boşalan Bayezıt Camii imamlığına atanmıştır.
İsmail Biçer bu yıllarda Abdurrahman Gürses Hocaefendi’den İlm-i Kıraat okuyarak icazet almıştır. Abdurrahman Gürses Hocaefendi İsmail Biçer’i evlâdı gibi sever, o da ona babası gibi hürmet edermiş. İsmail Biçer 1986 yılında Haseki Eğitim Merkezi’nde haftada iki saat Ta’lim ve Tashih-i Hurûf derslerine verir. Burada talebelerle sohbet yapar, merasimlerde hangi âyeti okuyacağını istişare eder, Okuduğu âyetlerin özellikle manaya göre okunmasına özen gösterirmiş.