12.10.2017

İBRAHİM ÇAVDAR

1970 Yılında İstanbul’da doğdu.

İlkokulun ardından Bayrampaşa Yeşil Camii Kur’an Kursunda hafızlığını ikmal etti.

Hafızlık eğitiminin ardından Üstad Mahmut Sarıcaoğlu’ndan kıraat ilminin mısır tarikini tahsil etti.

1990 yılında Tekirdağ İmam-Hatip Lisesini bitirdi.

1993–95 yılları arası askerlik hizmetini tamamladı

1996 yılında Sakarya Kocaali’de Kur’an Kursu Öğreticisi olarak Diyanet İşleri Başkanlığında ilk resmi görevine başladı.

2000/2001 yıllarında Beyoğlu Müftülüğü Sütlüce Mahmutağa Camiinde iki yıl imam-hatiplikten sonra Haseki Eğitim Merkezi 8. Dönem Aşere-Takrib-Tayyibe kursuna katıldı ve 2005 yılında mezun oldu.

Mezuniyetin ardından üç yıl Bayrampaşa Yeşil Camii Kur’an Kursu’nda kur’an kursu öğreticiliği yaptı.

2008 yılından itibaren Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinde görev yapmaya başladı.

2012-2015 yılları arasında Hollanda, Amsterdam Fatih Camiinde üç yıl din görevlisi olarak çalıştı.

Halen eğitim merkezindeki görevini sürdürmektedir.

Anadolu Üniversitesi AÖF Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu, evli ve üç çocuk babasıdır.