15.06.2019

Abdullah YÜCEL

1950 yılında Giresun Tirebolu Kovanpınar köyünde doğdu. Burada ilköğrenimini tamamlayıp hıfzını bitirdikten sonra Trabzon İmam-Hatip Okulu'na başladı. 1969 yılında mezun oldu. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Trabzon'da açtığı "Aşere" kursunu bilirdi. Konya Yüksek İslam Enstitüsüne girdi. Okulla birlikte Konya Tellioğlu Cami İmam-Hatipliği'ni de yürüttü. 1973'te mezun olunca Trabzon Müftü Yardımcılığına atandı. Daha sonra Kars 'ın Susuz ve Ardahan, İstanbul'un Silivri ilçelerinde müftülük yaptı. 1978 yılında Haseki Eğitim Merkezindeki ihtisas programına katıldı. Mezuniyetinin ardından asistan olarak bırakıldı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde "Tefsir" bilim dalında yüksek lisansını tamamladı. Halen Eğitim Merkezimizde uzman öğretmen olarak görev yapmaktadır.

ESERLERİ:

• Muvatta tercemesi (Ekip)
  • Et-Tergip ve't-Terhib Tercemesi (Ekip)
  • Mütevatir Kıraatlerin Tefsir İlmindeki Yeri (Master tezi)
  • Kur'an-ı Kerîm Meali
  • Hak Dini Kur'an Dili (Sadeleştirme çalışması, ekip)
  • Doğuştan Günümüze İslâm Tarihi (Terceme, ekip)
  • Resimli İslâm Tarihi (Terceme)
  • Çekirdekler ve Gerçekler (Terceme)
  • Şamil İslâm Ansiklopedisinde muhtelif maddeler
  • Elmalılı Hamdi Yazır Meali (sadeleştirme, ekip)