22.04.2019

31. Dönem Mezuniyet Programı Coşkulu Geçti

Haseki Dinî Yüksek İhtisas Merkezinde eğitimini tamamlayan 31. Dönem İhtisas bölümü Kursiyerlerimiz için mezuniyet töreni yapıldı. 2’ si yabancı olmak üzere 32 kursiyer mezun olmaya hak kazandı.

Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen törene, eski bakanlarımızdan 26. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Prof.Dr. Veysel EROĞLU, İstanbul Milletvekili Erol KAYA, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Ramazan MUSLU, İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Hasan Kamil YILMAZ, Kocaeli Müftüsü Yusuf DOĞAN, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Vahap DOĞAN, İstanbul İl Müftü yardımcıları, eğitim merkezi görevlileri, İlçe Müftülerimiz, protokol üyeleri, 29 Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.İbrahim Kafi DÖNMEZ, kursiyerler ve aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Haseki Dinî Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Adil BOR konuşmalarında “ İhtisas Merkezimiz, İslam ümmetinin çoğunluğunun benimsediği İslam’ı anlama ve yorumlama biçimini benimsemekle birlikte, farklı yorum sahiplerini de dışlamamakta, bütün renk ve desenleriyle toplumsal birliği ve bütünlüğü amaçlamaktadır. Bu itibarla mezun olmaya hak kazanmış kıymetli hocalarımız örnek ve model din gönüllüsü şahsiyetler olarak ülkemize kalıcı hizmetler yapacaklarına güvenim tamdır. Bundan sonraki ilmi faaliyetlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

Ardından dönem birincisi Muhammed Halit KAYA kursiyerler adına konuşarak tüm katılımcılara hocalara teşekkürlerini iletti.

26. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Prof.Dr. Veysel EROĞLU, İstanbul Milletvekili Erol KAYA, İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Hasan Kamil YILMAZ, 29 Mayıs Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.İbrahim Kafi DÖNMEZ, selamlama konuşmalarıyla mezunları onurlandırdılar.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Ramazan MUSLU da Dini İhtisas Merkezlerinin tüm meslektaşlarının görevlerini daha iyi icra edebilmeleri için eğitim veren en önemli kurum olduğunu vurgulayarak, eğitim merkezlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı içerisinde önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Haseki Kurucu Hocalarından Mehmet SAVAŞ, mezun olan kursiyerlere "Son dersi yaptı; kursiyerlere bundan sonraki hayatlarına dair önemli mesajlar verdi.

Ardından eğitimlerini tamamlayan 32 kursiyere belge ve hediye takdim edildi.