17.09.2018

2018-2019 ÖĞRETİM DÖNEMİ AÇILIŞ PROGRAMI

Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi yeni öğretim yılına 17 Eylül Pazartesi başladı.

Yeni dönem açılış programına İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Din İşleri Yüksek Kurulu Sabık Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar, Pendik İlçe Müftüsü Hüseyin Küçük, eğitim görevlileri ve kursiyerler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Adil Bor “ İhtisas merkezinde 42 yıldır kesintisiz bir şekilde ulum-u İslamiyye tedrisinin devam ettiğini bugüne kadar da İhtisas merkezinden 1000, Aşere-Takrîb bölümünden ise 229 kursiyerin mezun olduğunu ve mezun olan kursiyerlerin Diyanet İşleri başkanlığında çok önemli görevler üstlendiğini ifade ettiler. Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin ilmi anlayışının “ehl-i sünnet ve’l cemaat” olduğunu ifade eden Bor, buna göre ilmi anlayışımız mezhebine, meşrebine, mensubiyetine, ırkına ve rengine bakılmaksızın herkesi kucaklayan, herkese güven veren ve sürekli kendini güncellemeye çalışan bir anlayıştır. İhtisas Merkezimizin amacı tarihsel süreçte Kur’ân ve sünnet etrafında oluşan ilmi birikim ile doğru ve nitelikli iletişim kurmak ve böylelikle sahih bilgiyi canlı bir şekilde donukluktan uzak bir şekilde muhataplara ulaştırmaktır. İhtisas merkezimizdeki eğitim sürekli okumalar yapan, araştıran, kendini geliştiren, bilgilerini güncelleyen, şahsiyetli, erdemli ve diğergâm bireylerin yetişmesini hedeflemektedir” diye konuştu.

Programda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nin ulûm-i İslamiyye konusunda yaptığı hizmet her türlü takdirin fevkindedir” sözleriyle bu kurumun önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinin geleneksel manada İslami eğitim veriyor olmasını, dinin özel konularının tartışmaya açılmadan insanlara ana kaynaklardan bilgi verilmesini doğrusu çok önemsiyorum. Ecdad bunu toplumda dini hayatı yönetmek adına önemli bir çözüm olarak asırlar boyu uygulamıştır. Bugün dini nasları, dini konuları ve pek çok meseleyi tartışmaya açarak geldiğimiz noktayı hepimiz görüyoruz. Bu bakımdan Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi mensupları ve hocalarına çok önemli bir görev düştüğünü ifade etmek istiyorum. Haseki Eğitim Merkezi cami ile camiayı birleştiren, bu ikisinin izdivacını gerçekleştiren ve bu izdivaçtan hikmet ve irfanın doğduğu bir ortamdır. Camiden kopmuş bir ilahiyat fakültesi, camiden kopmuş imam hatip mektepleri maalesef bizim dini hayatımıza gerekli çözümü sunamamıştır. Dolayısıyla dinin ve dini hayatın cami merkezli olması, cami ile camianın beraber yol alması gerekmektedir. Haseki Eğitim Merkezi’nin bu durumda olduğunu düşünüyor ve böyle olması gerektiğini ifade etmek istiyorum.”

Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi eğitimcilerinden Ali Rıza Temel ise yaptığı geleneksel “ilk ders”te, “Haseki kursiyerlerinin Hz. Peygamber (sav)’in hadislerinde de müjdelediği gibi sonu cennet olan ve meleklerin kanatlarını serdiği kutlu bir yolun yolcusu olduğunu ifade ettiler.” Kursiyerleri Ataullah İskenderi’nin, “Allah katındaki derecenizi bilmek isterseniz sizleri nerede istihdam ettiğine bakın” sözleri ile taltif eden Temel, tüm İslam âleminin Türkiye’ye baktığını ve büyük bir mesuliyeti üzerimizde taşıdığımızı ifade ettiler.